Arclinea Amsterdam

Webdesign / UI Design

Opdrachtgever: Arclinea Amsterdam, Vincent Lamet
URL: arclinea-amsterdam.nl

Opdracht

Een website realiseren die eenzelfde hoogwaardige uitstraling heeft als de keukens van Arclinea. De oude website van Arclinea Amsterdam draaide al enige tijd mee en was zowel qua uitstraling als qua content niet meer representatief voor datgene waar het merk Arclinea voor staat: Vakmanschap, Professionalisme, Creativiteit en Traditie. Met de Italiaanse website als leidraad is een strakke en chique nieuwe website ontwikkeld.

Deze opdracht heb ik uitgevoerd als werknemer bij TopOnline Nederland.

Werkzaamheden

In dit project ben ik verantwoordelijk geweest voor de vormgeving, de navigatiestructuur en het plaatsen van de content.

arclinea-amsterdam.nl website

Proces

Structuur & Content

Voor Arclinea Amsterdam is het belangrijk om toekomstige klanten een impressie te geven van de keukens en overige opties die zij leveren. Hiertoe is op de website zowel een overzicht van alle modellen als voorbeelden van geplaatste keukens bij klanten aanwezig. Vanaf twee overzichtspagina’s zijn al deze specifieke pagina’s eenvoudig bereikbaar, waardoor bezoekers snel veel verschillende keukens kunnen bekijken.

kleurstelling arclinea-amsterdam

Vormgeving

Streven was om deze website heel clean te maken en een gevoel van kwaliteit mee te geven. Om dit te bereiken door middel van de vormgeving spelen onderstaande aspecten een belangrijke rol:

  • Veel witruimte
  • Slanke en strakke lettertypes (Gothic A1 ExtraLight, Open Sans regular)
  • Subtiele transities (knoppen, muis-scroll, pagina transities)
  • Terug laten komen van het logo in verschillende interactieve elementen, zoals klikbare blokken.
arclinea-amsterdam website schermindeling

Uitdagingen

Tijdens dit project kon ik het beeldmateriaal van de Arclinea Italië gebruiken, wat van goede kwaliteit is. Hierdoor kreeg de website al direct een mooie uitstraling. In eerste instantie wilde de opdrachtgever dat de website zoveel mogelijk op de website van Arclinea Italië leek. Naar mijn idee waren echter niet alle ontwerpkeuzes van de Italiaanse site even geslaagd (bijvoorbeeld gebruikte lettertypes, pagina-indelingen, navigatie). Gelukkig heb ik opdrachtgever hier van kunnen overtuigen en heb ik gebaseerd op eigen inzichten een nog mooiere website kunnen ontwikkelen.

Resultaat

Een mooie website, die klasse uitstraalt. De mooie foto’s gaan goed samen met de vormgeving.

schermafbeeldingen arclinea-amsterdam.nl